Viro-viikot Espoon kaupunginteatterissa 25.2.-9.4.

Tallinna Linnateater: MacBeth. Kuva Siim Vahur.
Tallinna Linnateater: MacBeth. Kuva Siim Vahur.

Perinteeksi muodostuneet Espoon kaupunginteatterin Viro-viikot esittelevät virolaista näyttämötaidetta maalis-huhtikuussa 2020.

Tänä vuonna ohjelmassa on tarjolla kolme kokonaisuutta, joista kahdessa suomalais-virolainen yhteistyö on keskiössä. Viro-viikkojen tapahtumapaikkana toimii Tapiolassa sijaitseva Espoon kulttuurikeskus (Kulttuuriaukio 2, noin 400 m. Tapiolan metroasemalta).

Näyttely: ARVO PÄRT – tunnettu ja tuntematon
25.2.–8.3.2020 Näyttelytila Ahjo
Helmikuun lopusta alkaen kulttuurikeskuksen ensimmäisessä kerroksessa esitellään Arvo Pärtin elämää ja kehittymistä taiteilijana. Säveltäjä Arvo Pärtin musiikki tunnetaan ympäri maailmaa ja hänen tuotannollaan on ollut hyvin laaja vaikutus. Vapaa pääsy.

Esitys: Tallinna Linnateater: MACBETH

to 5.3. klo 19, pe 6.3. klo 19, la 7.3. klo 14 Louhisali
Tallinnan Linnateaterin MacBeth on suomalaisohjaaja Antti Mikkolan ja Linnateatterin yhteistyö. Talviuimareiden yhdistyksen varat kavalletaan ja hallituksen uudeksi jäseneksi valitaan Macbeth. Tapahtumat muistuttavat tuhannen vuoden takaisia taisteluja Skotlannin kruunusta – vain vallanhimo on paikoin hurjempaa. Luvassa on palkittua laatudraamaa.
Esityskieli viro, tekstitys suomeksi ja englanniksi.
Liput 39 / 36 / 20 €
Liput ja lisätietoa täältä!

Esitys: HILJAISUUS
to 9.4. klo 19 Tapiolasali
Kiirastorstaina Tapiola Sinfonietta, Viron filharmoninen kuoro ja Arvo Pärtin musiikki johdattavat kuulijan lempeään hiljaisuuteen. Konsertin pääteos on MacMillanin Seitsemän sanaa ristiltä, jonka ohjaa ja visualisoi Espoon kaupunginteatterin johtaja Erik Söderblom.
Liput 25 / 19 / 11 €. Konsertti on tällä hetkellä loppuunvarattu.
Lisälipuista tiedotetaan täällä!

Yhteistyössä Viro-instituutti ja Viron suurlähetystö.

Lue lisää Viro-viikkojen Facebook-tapahtumasta!