SVYL 30

SVYL 30 vuotta!

Tänä vuonna juhlitaan SVYL:n 30-vuotista taivalta! Viro-yhdistysten liiton perustamissopimus allekirjoitettiin 15.2.1991 Helsingissä. Siitä lähtien SVYL on toiminut aktiivisesti Viron, sen ihmisten ja kulttuurin esittelijänä Suomessa ja virolais-suomalaisen yhteistyön keskiössä.

Tällä sivulla tulemme kertomaan juhlavuoden teoista ja mahdollisista tapahtumista. Seuraa tiedotusta tältä sivulta sekä Facebook-sivuillamme.

SVYL:n historia aikajanalla

Ensimmäisenä muistelemme SVYL:n 30-vuotista taivalta. Tulemme julkaisemaan SVYL:n historian kolmessa osassa aikajanalla!

Ensimmäinen osa: vuodet 1988-2000

Ensimmäinen osa käsittelee vuosia 1988-2000. Tänä aikana rakennettiin pohja liiton syntymiselle ja 15.2.1991 kirjoitettiin Viro-yhdistysten liiton perustuskirja. Silloinen VYL toimi aktiivisesti virolais-suomalaisen keskustelun keskiössä järjestämällä vuosittain lukuisia seminaareja, kutsuen virolaispuhujia Suomeen, tehden yhteistyötä paikalliseurojen kanssa ja toimien myös Tallinnassa. Ensimmäisen aikajanan saatesanat on kirjoittanut VYL:n perustajiin kuulunut ja Viro-Suomi -yhteyttä läheltä seurannut Viro-aktiivi ja historioitsija Jari P. Havia.

HUOM! Aikajana toimii parhaiten koneen selaimen kautta, mobiilissa voi olla haasteita aikajanan lukemisen kanssa.

Tutustu vuosien 1988-2000 aikajanaan tästä!