Puheenjohtaja

Jenni Kavén

Suomen Viro-yhdistysten liiton puheenjohtaja on kääntäjä, FM Jenni Kavén.

Jenni Kavén. Kuva: Maarit Laitinen

Jenni Kavénilla on pitkä kokemus Viron parista. Hän on viron kielen ja kulttuurin maisteri Helsingin yliopistosta, opiskellut Tarton yliopistossa ja työskennellyt Tartossa Tampere Majassa sekä Suomen-instituutissa. Suomessa Viro-kokemusta on karttunut töistä Eesti Maja – Viro-keskuksessa, jossa Kavén työskenteli Viro-instituutissa (2012–2013), SVYL:ssa (2011) ja Tuglas-seurassa (2009–2010). Kääntäjän töiden kautta monet virolaisen yhteiskunnan ja kulttuurin ilmiöt ovat tulleet Kavénille tutuiksi. Hän on ollut SVYL:n hallituksen jäsen vuodesta 2012 lähtien. Kavén on edustanut hallituksessa Virolaisen kulttuurin ystävät Virkkua, jonka hallituksessa ja tiedottajana hän toimi vuosina 2015–2018. Jenni Kavén työskentelee Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton toiminnanjohtajana.

”Suomen Viro-yhdistysten liitto SVYL on hieno Viron-tuntijoiden ja Viro-harrastajien verkosto – yhdistys, jonka jäsenyhdistyksissä tunnetaan Viro läpikotaisin ja monella tasolla.

On hienoa, että valtakunnallisessa järjestössä, kuten SVYL, on laajaa ja kestävää ystävyyskaupunki- ja kuntayhteistyötä, virolaisen musiikin, kulttuurin (myös olutkulttuurin) sekä opetuksen ja koulutuksen alan tuntemusta, jota SVYL:n jäsenyhdistykset voivat paikkakunnillaan jakaa myös muille.

Meitä, jotka tunnemme toistemme maita ja kulttuureita tai puhumme toistemme kieliä, tarvitaan”, toteaa Kavén.

jenni.kaven@gmail.com