Tietosuojakäytännöt

Suomen Viro-yhdistysten liiton toimistolla noudatetaan huolellisuutta, erityisesti, kun käsitellään ihmisten henkilötietoja. Paperiset asiakirjat, sähköiset tietovarannot, tietojärjestelmät, tietotekniset laitteet, tietoverkot ja niihin liittyvät palvelut pidetään asianmukaisesti suojattuina. Vierasta ei jätetä valvomatta yhdistyksen tiloihin tilaisuuksien aikana tai niiden jälkeen. Henkilökohtaisia käyttäjätunnuksia ja salasanoja ei luovuteta toisen henkilön, edes kollegan käyttöön.

Liiton toimisto ylläpitää vain sellaisia rekistereitä, joiden olemassaolo on liiton toiminnan kannalta perusteltua (mm. viro.nyt-lehden postitusrekisteri, SVYL-Verkkopuodin asiakasrekisteri). Käytöstä poistuneet rekisterit, kuten menneiden matkojen osallistujalistat, poistetaan välittömästi. Rekistereitä ylläpitää liiton toiminnanjohtaja, jonka lisäksi niitä käyttää liiton harjoittelija.

Jokaisella rekisteröidyllä on oikeus kysyä esimerkiksi mitä tietoja hänestä säilytetään, mihin tietoja käytetään ja pyytää poistamaan rekisteristä. SVYL:n toiminnanjohtaja vastaa rekistereitä koskeviin tiedusteluihin: svyl@svyl.fi tai p. 040 777 4618