Tartto, kulttuurikaupunki – viron kieltä ja kirjallisuutta

Suomen Viro-yhdistysten liitto ja Helsingin työväenopisto järjestävät syksyllä mielenkiintoisen Tartto-luentosarjan, jonka avulla aletaan valmistautua Tarton kulttuuripääkaupunkivuoteen 2024!

Tartto tunnetaan kultturellina yliopistokaupunkina, jossa monet suomalaiset ovat opiskelleet vuodesta 1926 lähtien. Tartossa on vaikuttanut suomalaisia kirjailijoita, arkkitehteja ja tietenkin suomalais-ugrilaisten kielten tutkijoita. Tarton yliopistossa on nimitetty yli 30 suomalaista kunniatohtoria. Tartto on myös Unescon kirjallisuuskaupunki ja vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Helsingin työväenopiston luentosarjassa tutustutaan Tarton ja Suomen kirjallisiin ja kielellisiin yhteyksiin.

Luennot seuraavina keskiviikkoina klo 18:00 – 19:30:

6.9. Kirjailija Aino Kallas, tarttolainen kulttuurivaikuttaja
Tutkija, FT Silja Vuorikuru

13.9. Suomalaiset Tarton yliopiston ja kulttuurilaitosten kehittäjinä
FM Sten-Erik Tammemäe

20.9. Ymmärtävätkö virolaiset ja suomalaiset toisiaan? Miksi, miten ja mitä siitä seuraa?
FT Annekatrin Kaivapalu

27.9. Kirjallisuuskaupunki Tartto ja tarttolainen nykykirjallisuus
Runoilija, kääntäjä FM Heidi Iivari

Yhteistyössä Helsingin työväenopisto ja Suomen Viro-yhdistysten liitto.


Paikka: Helsingin työväenopisto, Kallio, Opistotalo, 238 kirjasto, 2. krs, Helsinginkatu 26, Helsinki. Luennoille voi osallistua paikan päällä tai verkon välityksellä. Linkki Teams-ohjelmalla toteutettavaan suoratoistolähetykseen, jota ei tallenneta, tulee tähän osoitteeseen sivun alalaitaan lähempänä luentoa. (Anna itsellesi verkon kautta seuraajana sellainen nimi, joka saa tulla näkyviin toisille kuuntelijoille ja kirjaston tilassa osallistuville, esimerkiksi pelkkä etunimi ilman sukunimeä. Sulje Teamsissa oman koneesi mikrofoni ja kamera. Voit esittää kysymyksiä chat-ruudun kautta.)