viro.nyt-kulttuurilehden vuoden 2021 toinen numero on ilmestynyt!

Uunituoreessa, vuoden toisessa viro.nyt -numerossa ääneen pääsevät ihmiset: Itsenäisen Viron 30-vuotiaat -juhlasarjassa on näyttelijä Helena Lotman (s. 4–6). Kirjailija ja koomikko Antto Terras (s. 8–9) puolestaan pakinoi suhteestaan Suomeen ja suomalaisuuteen. Hän muutti Virosta Suomeen 30 vuotta sitten ja oli näin osa inkeriläisten paluumuuttoa. Saamme tutustua myös tarttolaiseen kirjailija Lauri Räppiin (s. 24–25), joka on tullut suuren yleisön tuntemaksi Instagram-runoistaan.

Anna lasten liikuttaa! SVYL:n jäsenyhdistys Vironkielisen Opetuksen Seura järjesti keväällä 11. kertaa kirjoituskilpailun Suomen vironkielisille lapsille ja nuorille. Sen teemana oli tänä vuonna Elämämme rikkaus (Meie elu rikkus). Lehdessä on otteita koululaisten kirjoituksista, jotka kuvaavat heille elämän tärkeitä asioita, kuten perhettä, ystäviä, koulutusta, jopa virolaisuutta. Ajatuksia, joiden äärellä viipyilee pitempäänkin. Mukavaa luettavaa myös viron kieltä opiskeleville (s. 10-12)!

viro.nytin kevään lehden artikkeleiden muita teemoja ovat muun muassa Turkua viroksi esittelevät videot (vironkielinen, s. 6-7), Tarttoon elokuussa tuleva rockooppera Johnny (s. 18-19) ja haapsalulainen kalastuskolhoosi Lääne Kalur (s. 22-23).

viro.nyt tupsahtaa pian postiluukusta tilaajille ja SVYL:n jäsenille. Verkossa viro.nytin voi lukea tästä.

viro.nyt-lehden numeron 2-2021 kansikuva