Läänemaan ruokaviikko 12.–22. marraskuuta 2020

Kolmatta kertaa järjestettävä ruokaviikko nostaa esille paikallisen ruuan.

Kuva: Peeter Särg

Läänemaan ruokaviikko pidetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa, nyt 12.–22. marraskuuta. Kymmenen päivää kestävän tapahtuman keskiössä ovat paikallinen, Läänemaalla tuotettu ruoka ja alueen ruokakulttuuri. Vierailijan on mahdollista löytää hyviä makuja niin ruokapaikkojen listoilta, erillisistä tapahtumista kuin maistelutilaisuuksista.

  • Läänemaan ravintolat, kahvilat ja muut ruokapaikat tarjoavat erityisiä ruokaviikon listoja. Paikallisia raaka-aineita sommitellaan sekä lounas- että illallismenuihin, joiden avulla nostetaan esille Läänemaan parhaita makuja.
  • Koko maakunnan alueella on erilaisia teemaillallisia, joilla paikalliset kokit saavat näyttää luovuuttaan ja kokkaustaidetta eri tavoin. Kävijöille tarjotaan kokonaista illalliselämystä ruuan rinnalle valittujen juomien kera.
  • Sekä ruuantuottajat että kaupat järjestävät työpajoja ja maisteluita.
  • 14. marraskuuta pidetään Haapsalun ja Läänemaan makuvuoden juhlalliset avajaisillalliset, joilla paikalliset kokit tarjoilevat erityisesti tuota tilaisuutta varten suunniteltuja ruokia.

Lue lisää Haapsalun ja Läänemaan syksyn ruokatapahtumista: www.visithaapsalu.com/maitsed/toidusundmused