Runomeri, sinisilta – runoutta kahdelta rannalta

Tervetuloa kuulemaan runoutta Helsingin ja Tallinnan rannoilta! Virolaista ja suomalaista runoutta yhdistävä ilta nostaa esiin runoilijoita Suomenlahden molemmin puolin. Tapahtuma järjestetään Helsingin kaupunginmuseossa (Aleksanterinkatu 16) torstaina 28.10. klo 18–20. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Runomeri, sinisilta – runoutta kahdelta rannalta –tapahtumassa kuullaan lyriikkaa muun muassa Kai Aareleidilta, Heidi Iivarilta, Kätlin Kaldmaalta ja Kasper Saloselta. Tapahtuman juontaa Tallinnassa asuva runoilija Reijo Roos, joka myös esiintyy illassa. Roos on koonnut vuonna 2021 ilmestyneen viron- ja suomenkielisen Sinisild – Sinisilta ‑runoantologian.

Ilta on osa Armas Tallinna – tarinoita naapurista ‑näyttelyn ohjelmaa. Näyttely tarkastelee helsinkiläisten suhdetta naapurikaupunkiimme Tallinnaan. Ääneen pääsevät kaupunkilaiset itse, joilta lämminhenkisen näyttelyn kuvat ja tarinat on kerätty. Tapahtuman järjestää Helsingin kaupunginmuseo ja yhteistyökumppanina on Suomen Viro-yhdistysten liitto ry, joka vastaa tilaisuuden kirjamyynnistä.

Tilaisuudessa esiintyvien virolaiskirjailijoiden teoksia voi ostaa SVYL-Verkkopuodista.