Virolaiset startupit saapuvat Slushiin

Kannen kuva: Jussi Hellsten, Slush 2018
Slush Helsinki Messukeskuksessa 21.-22.11.2019. Lue lisää tapahtumasta osoitteesta www.slush.org

Slush kutsuu itseään maailman johtavaksi startup-tapahtumaksi. Kaikkineen Messukeskukseen kokoontuu vuosittain 25 000 kävijää, 4000 startup -yritystä ja 2000 sijoittajaa, jotka etsivät uusia innovatiivisia ratkuisuja ihmisten ja yritysten tarpeisiin.

Viro on yksi maailman kiinnostavimmista startup-keskittymistä, ja luo aktiivisesti ympäristöä, joka kannustaa yrittäjyyteen ja innovaatioiden kehittämiseen.

Tänä vuonna Slushiin saapuu kymmeniä virolaisia startup-yrityksiä. Tarjolla on uusia alustoja niin yritysten ajanhallinnan, työntekijöiden terveydenseurannan kuin markkinoinninkin kehittämiselle, sekä teknisiä innovaatioita maailmanlaajuisesti toimivasta sim-kortista lentokoneiden data-analytiikan hallintaan. Teemana toistuvat lisäksi sijoittamisen ja pelien kehittämisen ratkaisut.

Käyttäjänäkökulmasta kiinnostusta herättivät uudet kielten oppimista tukevat applikaatiot, yhteisöllisyyttä tarjoavat alustat ja muut elämänlaatua parantavat sovellukset. Tässä seuraavaksi esitellään niistä muutama.

Viron kieltä voi opiskella Speakly ja Roxy Penguin -sovellusten kautta. Speakly mainostaa tarjoavansa eväitä tosielämän keskustelutilanteisiin, jotta kielen voi ottaa haltuun jo muutamassa kuukaudessa. Vaikka nettisivut on tarjolla myös suomeksi, viron kieltä pääsee opiskelemaan ilmeisesti vain englannin kielisen opastuksen kautta. Roxy Penguin väittää olevansa addiktiivisin kielenoppimisalusta. Sovellus auttaa oppimaan sanastoa pelaamisen kautta. Sovellus on jälleen englanninkielinen, mutta alustalta voi valita oman äidinkielen ja sen jälkeen kielen jota haluaa oppia.

Kommuun -nettisivusto sai alkunsa neljän naapuruksen tarpeesta. Sivusto auttaa löytämään palveluntarjoajia, myös yksityisiä toimijoita kartalta. Näin joulun alla voi neuvotella esimerkiksi joulupukin saapumisesta kylään. Bazaar on yksityisten henkilöiden oma käytettyjen vaatteiden markkinapaikka. Suomessa rakastetut (ja usein myös kirotut) netti- ja Facebook-kirppikset eivät ole saavuttaneet vastaavaa suosiota Virossa, joten kyseiselle palvelulle lienee kysyntää. Citizen OS kannustaa demokraattiseen päätöksentekoon ja kansalaiskeskusteluun tarjoamalla helpon tavan kirjoittaa addresseja ja järjestää nettiäänestyksiä ja keskusteluja.

Oletko lukenut mahtavan elämäntaito-oppaan, ja yrität tarttua toimeen? Habit Couch -applikaatio muuttaa menestysoppaiden käytännöt toimiksi. Lasten oppimista tukeva Alpa Kids -sovellus opettaa lapsille värejä, kirjaimia ja muita perustaitoja paikallisen kulttuurin kuvaston ja sanaston kautta. Viveo Health tarjoaa etänä nopeaa lääkärikonsultaatiota ja ohjattua hoitoonhakeutumista. Työelämäsovellus Meet Frank auttaa työnhakijoita selvittämään kuka olisi valmis palkkaamaan heidät ja millä palkalla. Natufia -palvelusta voit tilata kotiin itsekastelevan järjestelmän, jonka avulla on mahdollisuus kasvattaa ympärivuorokautisesti tuoreita kasviksia kotona.

Tutustu esiteltyihin startup-yrityksiin tästä:

www.speakly.me/
roxypenguin.com/

www.kommuun.eu
basaar.com/

citizenos.com/fi/product/
www.natufia.com
meetfrank.com/fi
viveohealth.com/en
alpa.ee/en
www.habitcoach.app