Virolaista elokuvaa Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalilla

Helsingin kansainvälinen elokuvafestivaali Rakkautta & Anarkiaa 19.-29.9.2019. Elokuvien esitysajat ja -paikat sekä festivaalin koko ohjelmiston löydät täältä: https://hiff.fi

Helsingin kansainvälisen elokuvafestivaalin Rakkautta & Anarkiaa ohjelmistossa nähdään tänä vuonna ilahduttavat neljä pitkää virolaista elokuvaa. Tuttuun tapaan useissa virolaiselokuvien näytöksissä on vierailijoina elokuvan tekijöitä.

The Riddle of Jaan Niemand / Põrgu Jaan (2018)

Ohjaus Kaur Kukk. Eletään 1700-luvun alkua jossain päin Viroa. Sodat, taudit ja nälänhädät ovat harventaneet väestöä tehokkaasti. Eräänä päivänä kyläläiset löytävät merenrannasta tajuttoman muukalaisen

Scandinavian Silence / Skandinaavia vaikus (2019)

Ohjaus Martti Helde. Kolme osaa, kaksi henkilöä ja yksi päämäärä: menneisyys ei saa päästä vallalle…

Jesus Shows You the Way to the Highway (2019)

Ohjaus Miguel Llansó. Tuotantomaat Espanja, Viro, Etiopia, Latvia, Romania. On vuosi 2035 ja Tallinnasta on tullut harmaa megakaupunki, jossa aurinko ei juuri paista. Tekoäly eli supertietokone Psychobook säätelee elämää, mutta sitten Tallinna joutuu tietokonevirus Soviet Unionin hyökkäyksen kohteeksi. CIA:n agentit lähtevät tuhoamaan virusta.

Take It or Leave It / Võta või jäta (2018)

Ohjaus Liina Triškina-Vanhatalo. Viron ehdokas kansainvälisen Oscar-palkinnon saajaksi. 30-vuotiaan raksamiehen Erikin ex-tyttöystävä ottaa yllättäen yhteyttä. Hän ei ole valmis pariskunnan vastasyntyneen tyttären äidiksi ja asettaa Erikin tiukan paikan eteen: vauva annetaan adoptoitavaksi tai Erikistä tulee yksinhuoltajaisä.

Anima Celebration! 28.9. klo 14.00 K16 

Valikoima tämän päivän eurooppalaisen animaation helmiä tuo esiin myös animaatiotekniikoiden ja -tyylien monimuotoisuuden. Virosta mukana Kristjan Holmin ohjaus.

Life24 / Elu24 (2019). Vannoutunut poikamies Einar Jernskjegg voittaa lotossa. Ohjaus Kristjan Holm.