Viro-seurojen kaverikuukausi 14.2.–14.3.

Viro-seurojen kaverikuukausi 14.2.–14.3.

Ystävänpäivänä alkaa Viro-seurojen kaverikuukausi – ota kaveri mukaan Viro-seuran tilaisuuteen!

Me kaikki Suomen Viro-yhdistysten liiton jäsenyhdistysten jäsenet olemme omien tuttavapiiriemme Viro-asiantuntijoita, joiden Viro-harrastus ja -tietämys tiedetään. Vaan kuinka moni ystävistä tietää, mitä Viro-seurojen eri tilaisuuksissa puuhataan?

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta alkaa SVYL:n seuroissa kaverikuukausi, jolloin voi ottaa ystävän Viro-tilaisuuteen mukaan! Ei jäsenyyspaineita, vaan vain mukavaa yhdessäoloa ja Viro-ilosanoman levittämistä! Tehdään Viro-yhdistysten mainio ja monipuolinen toiminta näkyväksi!

SVYL viettää kaverikuukautta 14.2.–14.3.2023. Levitetään sanaa Viro-yhdistyksissä ja otetaan kaverit mukaan Viro-toimintaan! Kaverikuukauden henkeen voi virittäytyä vaikkapa alla olevan leikkimielisen testin avulla.

TESTI (ympyröi sopiva vaihtoehto)

Millä tavalla kohtaat Viro-yhdistyksesi jäsenyydestä kiinnostuneen uuden jäsenen? 

a) Jätän hänet nurkkaan seisomaan oman onnensa nojaan, juttelen vain omien tuttujeni kanssa ja katson, miten tyypin käy. Antaa muiden jutella. Seuraavalla kerralla ihmettelen, miksei häntä enää näy.

b) Otan innokkaimman ilmeeni suu valmiina lausumaan õ-äännettä, täräytän täydellisellä soinnilla vandenõuteooria ja kummikutes kummitus kummitas kummutis ja pelästytän poloisen jo heti kättelyssä. Huomaan kuitenkin ilokseni, että henkilö saapuu toistekin. Kyseessä oli sattumalta ahkera kieltenopiskelija, joka ei kieltä karta.

c) Pidän luennon Viron historiasta, tarjoan kamaa puolukkasurvoksella, koska näinhän meillä aina on tehty. Samalla mietin, onkohan kyseessä oikea Viron-ystävä ensinkään, jos talkkunakerma ei maistu.

d) Toivotan jäsenkandidaatin lämpimästi tervetulleeksi ja olen utelias kuulemaan, mitä uusi jäsen odottaa Viro-yhdistyksen toiminnalta. Yhtäkkiä löydän itseni suunnittelemasta hänen kanssaan jo seuraavaa kesän matkaa!

P.S. Testiin ei ole oikeaa vastausta. Meitä Viron-ystäviäkin on moneen lähtöön – yhtä kiinnostaa historia, toista ruoka, kolmatta muoti ja design, neljättä politiikka ja matkat, yksi on sosiaalinen ja toinen vetäytyy mieluummin omiin oloihinsa ja seuraa tapahtumia etäältä. Onkin erinomaista, että SVYL:ssa on yhdistyksiä, tapahtumia ja ihmisiä joka lähtöön!

Jaa kaverikuukaudesta tietoa seurasi jäsenille. Sosiaalisessa mediassa voit käyttää aihetunnisteita #kaverikuukausi ja #sõbrakuu.