Pärnuun kannattaa suunnata kaikkina vuodenaikoina!

Pärnu on Viron kesäpääkaupunki ja moni meistä on käynyt siellä juuri kesällä. Kuumimman sesongin ulkopuolella Pärnuun vetää matkailijoita kaupungin monipuolinen kylpylätarjonta, mutta Pärnussa riittää monenlaista nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden.

Kuvassa on Pärnun kaupunki kuvattuna ilmasta.
Pärnussa on nähtävää ympäri vuoden. Kuva: Priidu Saart / Visit Pärnu

Nyt, kun kesä alkaa kääntyä kohti syksyä, listasimme vinkkejä ja linkkejä, joiden avulla voi tutustua Pärnuun kaikkina vuodenaikoina:

22.–24.9. pidettään Pärnussa valofestivaali Yön valossa. Esitykset ovat tänä vuonna Pärnun keskustassa ja kaupungin puistoissa. Festivaali onkin kuin yöllinen kävelyretki pitkin Pärnun katuja ja puistoja.

Hyviä makuja arvostavien kannattaa matkata Pärnuun erityisesti 5.–13.11. Tuolloin järjestetään Pärnussa jo kahdeksas perättäinen Ravintolaviikko. Monipuolisen ruokatarjonnan lisäksi ohjelmassa on kulttuuritapahtumia.

Kuvassa kokki ripottelee silputtua kasvia ruoka-annoksen päälle.
Pärnussa vietetään marraskuussa Ravintolaviikkoa. Kuva: Ragne Värk / Visit Pärnu

Muita Pärnun tapahtumia löytyy täältä Pärnun tapahtumakalenterista.

Mukavaa vaihtelua kaupunkilomaan tuovat myös retket kaupungin ulkopuolelle. Merenrantakylä Kabli on hyvä paikka lintujen tarkkailuun, kauniiseen Valgerannan rantaan voi mennä taas vaikkapa kävelylle. Pärnun lähellä sijaitsevat myös Viron tunnetut luontokohteet Soomaan ja Matsalun kansallispuistot sekä yksi Viron eksoottisimmista paikoista eli Kihnun saari. Päiväretkistä Pärnun lähistölle kirjoitti myös heinäkuun The Baltic Guide -lehti: https://balticguide.ee/suopulahduksia-ja-merellista-luontoa/.

Kuvassa mies kävelee pitkospuita pitkin suolla.
Pärnumaalla riittää luontokohteita. Kuva: Karl Ander Adani / Visit Estonia

Artikkeleita ympärivuotiseen matkailuun Pärnussa:

Muita hyödyllisiä linkkejä: