Pirjo Ranki sai Viron ulkoministeriön kansandiplomaatin kunniakirjan

Pirjo Ranki Seto-folk -tapahtumassa Värskassa kesällä 2019.

Viron ulkoministeriö huomio tänään kiitoksin ihmisiä ja yhteisöjä, jotka ovat edistäneet viron kieltä, kulttuuria ja yrittäjyyttä maailmassa. Suomesta tunnustuksen saivat Etelä-Kymenlaakson Tuglas-seuran puheenjohtaja Malle Saarilehto sekä Viljandin ystävien puheenjohtaja Pirjo Ranki. Ranki sai tunnustuksen omistautuneesta työstään Viron ja Suomen välisten kulttuurisuhteiden ja kansanmusiikkialan yhteistyön edistämiseksi.

”Tämä tunnustus merkitsee tosi paljon. Olen ollut tosi iloinen tästä, tämä on todella iso kunnia! Viljandi on ollut kauan sellainen intohimo ja rakas harrastus, joka vetää aina vaan puoleensa. Haluan tässä yhteydessä myös kiittää sitä suomalaisten ja virolaisten toimijoiden verkostoa, jonka avulla on saanut tätä työtä tehdä ja jota ilman se ei olisi ollut mahdollista. Kiitos myös lukuisista onnitteluista!”, Pirjo Ranki kommentoi.

Viljandin ystävät ry perustettiin kesällä 2003 kuuden hengen joukolla ja mukana oli toki myös Pirjo Ranki. 1998 tehty vierailu Viljandi Folkille sytytti innon tehdä Viljandin eteen työtä. 2004 Senaatintorilla pidetyssä Baltia-maiden tapahtumassa Pirjo ja Viljandin ystävät olivat Viljandin kaupungin pisteellä mukana. Tällöin kansanmusiikista ja virolaisesta kulttuurista innostuneet ihmiset löysivät seuran jäseniksi. Pirjo kommentoikin, että jäsenet ovat musiikkia harrastavia tai muuten kansanmusiikista kiinnostuneita. Viimeaikaista toimintaa ovat olleet Suomessa järjestetyt virolaismuusikoiden kotikonsertit.

Satumainen syksyisä Viljandi. Kuva: Mika Vesalahti.

Paljon onnea vielä Pirjolle SVYL:n toimesta!

Liity Viljandin ystäviin tai tutustu muihin SVYL:n jäsenseuroihin tästä!