Viron kielen oppikirjat Verkkopuodista!

Kuvituskuva
Viron kielen opiskelut alkavat jälleen. Kuva: Lissu Kirves

Viron kielen kurssit alkavat piakkoin verkossa, kansan- ja työväenopistoissa ja oppilaitoksissa ympäri maata. Tässä jutussa teemme katsauksen SVYL-Verkkopuodissa tarjolla oleviin oppikirjoihin, joita käytetään useimmilla kursseilla ja joista osa soveltuu hyvin myös itseopiskeluun. Onnea opintoihin!

Oppikirjoja

Pajusalu Renate, Hietaharju-Tuuri Merja, Taro Viive & Yallop Kai: Meie keelesild

Kuva: SVYL-Verkkopuoti

Meie keelesild -oppikirjan tekstit ovat käytännönläheisiä, arkielämän nykyviroa. Kirjassa on viron kielen keskeinen sanasto, kielioppi ja harjoitukset ovat selkeitä. Opiskelu alkaa aivan alkeista, ja viron kieltä lähestytään tuttujen ja tutunomaisten, yhteisten ja samankaltaisten sanojen ja lauserakenteiden kautta. Kirjan teemoja ovat mm. matkustaminen Virossa sekä kaikenlaiset arjen tilanteet. Maantuntemusosiot tutustuttavat Viron maantietoon ja kulttuuriin.

Hinta 45 € + mahd. postituskulut. Osta Meie Keelesild Verkkopuodista.

Klarika Sander: Kohtume Eestis! Viron kielen alkeisoppikirja

Kuva: SVYL-Verkkopuoti

Uudistettu Kohtume Eestis! on aikuisille tarkoitettu kommunikatiivinen viron kielen alkeisoppikirja. Kirja antaa valmiudet tulla toimeen jokapäiväisissä käytännön puhetilanteissa, ymmärtää helppoa kirjoitettua tekstiä ja kirjoittaa lyhyitä viestejä. Kohtume Eestis! sijoittuu eurooppalaisen viitekehyksen taitotasolle A1. Kirja sopii niin suomea, englantia kuin venäjääkin osaaville, koska suurin osa tehtävänannoista ja sanastot ovat näillä kaikilla kielillä.

Hinta 35 € + mahd. postituskulut. Osta Kohtume Eestis! Verkkopuodista.

Mare Kitsnik ja Leelo Kingisepp: Naljaga pooleks. Eesti keele õppekomplekt algtasemele

Kuva: SVYL-Verkkopuoti

Naljaga Pooleks on kattava viron kielen opintokokonaisuus, johon kuuluvat oppikirja ja CD-levy. Oppikirjaa voi käyttää joko kursseilla tai itsenäiseen opiskeluun ja se opettaa sitä kieltä, mitä virolaiset todellisuudessa puhuvat.

Hinta 25 € + mahd. postituskulut. Tutustu kokonaisuuteen Verkkopuodissa!

Mall Pesti ja Helve Ahi: E nagu Eesti. Eesti keele õpik algajatele A1 + A2

Oppikirja E Nagu Eesti
Kuva: SVYL-Verkkopuoti

E nagu Eesti on tarkoitettu viron kielestä kiinnostuneille suomalaisille, jotka haluavat Viron-matkoillansa puhua viroa. Kirjan harjoitukset innostavat käyttämään naapurimaan kieltä sekä auttavat ymmärtämään, miten kieli toimii arkisissa puhetilanteissa. Sopii hyvin aloittelijalle tai kieltä jo vähän opiskelleelle.

Hinta 23 € + mahd. postituskulut. Osta E Nagu Eesti Verkkopuodista.

Mare Muhonen: Lõunatuul 2. Viroa aktiivisesti

Kuva: SVYL-Verkkopuoti

Lõunatuul 2 on aikuisille tarkoitettu viron kielen jatkokurssi, joka sopii oppikirjaksi kaikille muutaman vuoden viroa opiskelleille. Kirja soveltuu mainiosti myös itseopiskeluun. Lõunatuul 2 esittää kieliopin lyhyesti, mutta perusteellisesti. Siksi se sopii kaikille, jotka haluavat syventää viron kielen osaamistaan kokonaisvaltaisesti.

Hinta 35 € + mahd. postituskulut. Tutustu Lõunatuul 2 -kirjaan Verkkopuodissa.

Mall Pesti: K nagu Kihnu. Eesti keele õpik kesktaseleme B2

Kuva: SVYL-Verkkopuoti

K nagu Kihnu sopii hyvin viron kielen jatko-opiskelijalle, joka haluaa vahvistaa kielitaitoansa ja saada tietoa myös virolaisesta kulttuurista. Kirjassa on runsaasti mielenkiintoisia tekstejä ja hyödyllistä kielitietoa. Hauska kuvitus tukee kielenoppimista.

Hinta 23 € + mahd. postituskulut. Osta K nagu Kihnu Verkkopuodista.

Lisämateriaalia opiskelun tueksi

Raili Pool: Eesti keele verbirektsioone

Kuva: SVYL-Verkkopuoti

Eesti keele verbirektsioone -kirja on hyödyllinen lisämateriaali kaikille viroa vieraana kielenä opiskeleville tai opettaville. Kirja sisältää 663 verbiä rektiokuvauksineen sekä yli tuhat esimerkkilausetta, jotka on käännetty suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Hinta 15 € + mahd. postituskulut. Osta Eesti keele verbirektsioone -kirja SVYL-Verkkopuodista!

Raili Pool: Eesti keele sihitise ja rektsiooni harjutusi

Kuva: SVYL-Verkkopuoti

Eesti keele sihitise ja rektsiooni harjutusi -kirja on tarkoitettu viron kielen opiskelijoille ja opettajille. Kokoelma sisältää 130 harjoitusta viron kielen lauserakenteesta: rektiosta, kokonais- ja osaobjektista, intransitiivi- ja transitiiviverbien käytöstä, kongruenssista, sanajärjestyksestä, lauseenvastikkeista jne. Kirjan lopussa on tehtävien vastaukset.

Hinta 15 € + mahd. postituskulut. Osta Eesti keele sihitise ja rektsiooni harjutusi -teos Verkkopuodista.

Sirje Rammo ja Maarika Teral: Eesti keele grammatika põhireeglid. Eesti keelt võõrkeelena õppijatele

Kuva: SVYL-Verkkopuoti

Käytännöllinen ja kompakti yhteenveto viron kieliopista viroa vieraana kielenä opiskelevalle. Apukielenä esitteessä on englanti. Eri teemoja on korostettu eri väreillä, niin että opiskelija löytää etsimänsä helposti. Talukkoja ja esimerkkejä. Esite on viron- ja englanninkielinen.

Hinta 5 € + mahd. postituskulut. Osta põhireeglid Verkkopuodista.

Mall Pesti ja Helve Ahi: L nagu lugemik. Jutte ja luuletusi eesti keele õppijatele

Kuva: SVYL-Verkkopuoti

Lukemistoon on valittu 40 tunnetulta virolaiselta kirjailijalta ja runoilijalta 80 proosatekstiä ja 80 runoa edistämään viron kielen opiskelua. Tekstien perässä on selityssanastot. CD:llä on 29 tarinaa. Kirjassa on myös kirjailijoiden ja runoilijoiden esittelyt. Kirja soveltuu viron kieltä muutaman vuoden opiskelleille.

Hinta 15 € + mahd. postituskulut. Osta L nagu Lugemik Verkkopuodista.

Hannu Oittinen: Kerro lisää viroksi! Suomalais-virolainen keskusteluopas. Soome-eesti vestmik

Kuva: SVYL-Verkkopuoti

Kerro lisää viroksi! on tyyliltään rento, sisällöltään kokeileva keskusteluopas, jossa suomenkielisille sanoille, ilmauksille ja lauseille tarjotaan virolaisia vastineita. Opas sopii niin otettavaksi mukaan matkalle kuin itseopiskelijoiden ja ryhmien tutkittavaksi, eikä sen käyttäminen edellytä aiempia tietoja viron kielestä.

Hinta 12 € + mahd. postituskulut. Osta Kerro lisää Viroksi! SVYL-Verkkopuodista.