Lukukuntoon Krossilla!

Lukukuntoon Krossilla -kampanjan kuva.
Kuvassa Lukukuntoon Krossilla -kampanjan kuva

Helmikuussa 2020 tulee kuluneeksi sata vuotta rakastetun klassikkokirjailijan Jaan Krossin syntymästä. Sen kunniaksi Viro-organisaatiot Viro-Instituutti Suomessa, Tuglas-seura, Viron Helsingin-suurlähetystö ja Suomen Viro-yhdistysten liitto haastavat kaikki treenaamaan itsensä koko vuodeksi lukukuntoon Krossin teosten avulla!

Jaan Krossin tuotanto on laaja ja monipuolinen, siitä löytyy jokaiselle jotakin: on romaaneja, runoutta, novelleja, omaelämäkertaa – jo pelkästään pääkaupunkiseudun kirjastojen Helmet-tietokannasta tulee tekijähaulla 65 osumaa. Krossia myös löytyy kirjastoista suomen ja viron lisäksi ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi, helppo siis haastaa muunkieliset ystävätkin lukemaan!

Lukukuntohaasteeseen voi osallistua seuraavasti:

*Hanki itsellesi mieluisa Jaan Krossin kirja ja lue se. Kirjoja löydät laajalti kirjastoista ympäri Suomen. Teoksia on käännetty suomeksi, mutta myös mm. englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi.

*Jos sinulla on Facebook-tili, liity tästä Facebookin Lukukuntoon Krossilla -tapahtumaan. Voit kertoa Facebook-tapahtumassa tai muutenkin, ajatuksiasi kampanjaan osallistumisesta (esim. millä teoksella aiot osallistua tai millainen lukukokemus oli). Saat tapahtumassa myös vinkkejä Kross-konkareilta ja muuta Kross-tietoutta.

*Kampanja huipentuu helmikuussa 2020. Täytetään silloin ja sitä ennen yhdessä sosiaalinen media Krossilla: Ota kuva lukemastasi Jaan Krossin kirjasta tai vaikkapa lukupiiristäsi kirjojen kanssa ja postaa se Facebookiin tai Instagramiin aihetunnisteilla
#krossillakuntoon #krossivormi #KrossFit