Andra Teede Runokuu-festivaalin päätösjuhlassa

24.8. klo 19-23
Tiivistämössä
Kaasutehtaankatu 1, Helsinki

Poetry Mixtape Suvilahti on Runokuun päätapahtuma, jossa esiintyy ulkomaisten vieraiden lisäksi monia kotimaisia nykyrunoilijoita. Illan avaa esityksellään virolainen kirjailija Andra Teede. Runoilija Sanna Karlströmin ja muusikko Janne Lastumäen esityksessä asiakasomistaja kamppailee eri elämänvaiheissa, kun taas Niina Oisalon teoksessa puhuja rimpuilee ihmisyyden ja eläimellisyyden välillä. Tapahtumassa nähdään Nihkeen Akan ensimmäisen pitkän esityksen Helsingin ensi-ilta sekä hollantilaisen kirjallisuuden kärkinimiin lukeutuvan Anneke Brassingan esitys. Ilta huipentuu Runokuun päävieraan Renee Gladmanin esiintymiseen sekä harvoin esiintyvien Ihmissyöjän ystävien keikkaan, jossa proosabändi esittää Harry Salmenniemen Mies ei vastaa –novellin.

Andra Teede (s. 1988) on virolainen runoilija, näytelmäkirjailija ja käsikirjoittaja. Häneltä on ilmestynyt vuodesta 2006 lähtien runokirjoja, näytelmiä, oopperalibretto sekä lukuisia kirjallisuus-, elokuva- ja näytelmäarvosteluita. Teede on työskennellyt dramaturgina Viron eri teattereissa ja hän on jo useamman tuotantokauden ajan käsikirjoittanut “Viron Salkkareita” eli suosittua Õnne 13 -televisiosarjaa. Teede on opiskellut Tarton yliopistossa kirjallisuutta ja viron kieltä sekä valmistunut dramaturgiksi Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta. Hän on Viron kirjailijaliiton jäsen. Teeden runoja on käännetty mm. suomeksi, arabiaksi, ranskaksi, venäjäksi ja englanniksi. Teede on voittanut näytelmillään Viron teatterialan palkintoja.”

Paikalla ovat koko illan runoenteitä tarjoavat Riikka Ala-Hakulan runotarot sekä Laaja-kollektiivin ennustusteemainen runopuhelin.

Pääsymaksu: 8 € (Nuoren Voiman Liiton jäsenille 5 €)

Yhteistyössä Nuoren Voiman Liitto, Dutch Foundation for Literature, Yhdysvaltain suurlähetystö, Suomen Viro-yhdistysten liitto, Viro-instituutti ja Laaja-kollektiivi